Per què al Poblenou?

Alguns/es em pregunteu: Per què al Poblenou? Per què no a Gràcia?

Aquí van alguns motius.

A Poblenou hi he viscut durant uns sis anys en dues etapes diferents. A mitjans dels 90 va ser el primer lloc on vaig anar a viure deixant el domicili patern. Per tant, no deixa de ser per mi un barri que té quelcom d’iniciàtic.

A principis de la dècada dels 2000 hi vaig anar a viure durant cinc anys i vaig poder palpar-hi l’activitat i el creixement constant d’un barri en transformació.

El barri s’ha transformat en els últims anys. S’ha obert definitivament al mar i a la platja, la Rambla del Poblenou és un autèntic formiguer de gent que passeja amunt i avall, les terrasses plenes … i tot això, conservant l’activitat d’entitats històriques i comerços que – trampejant com poden aquesta crisi en la qual ens han ficat els mateixos que en volen treure profit – miren de fomentar la proximitat

.Poblenou1

Vista del Poblenou des del Nus de les Glòries. Des de l’edifici Agbar fins a la Platja

La proximitat, la confiança, el retorn a la personalització, a la confidència del veí i comerciant són aspectes que el Poblenou batalla per conservar. I tantes altres coses que sis anys no poden descobrir del tot i que amb Nollegiu intentarem anar tastant i posant damunt la taula. Tant per descobrir!

Per què no a Gràcia? Doncs mireu perquè Gràcia va molt ben servida de llibreries. En quantitat (32!) i en qualitat! I el Poblenou compta amb una de les millors llibreries de Barcelona, l’Etcètera al carrer Llull, oberta ja fa 30 anys amb un savoir-faire com a establiment de barri que a nosaltres ja ens agradaria fer-ho només com el 10 per cent que ells ho fan. I La Petita de Marià Aguiló dedicada al llibre infantil oberta fa tan sols un any amb la Júlia i el Miguel que fan de guies com pocs ho fan o la Carme de la papereria Bolibloc que coneix tot el barri …

Alguns direu! Ep! Que parles de la competència en el blog corporatiu del Nollegiu! I tant! Perquè més que competència el que buscarem és la complementarietat, la xarxa … Perseguim fomentar la cultura del barri i si pots comprar el llibre al costat de casa … doncs millor que millor.

Tot plegat, la resposta és més simple que això. A la pregunta “Per què al Poblenou?” Doneu-hi una volta i la resposta es pot copsar de seguida. En els carrers, en la gent, en l’aire i en el paisatge. L’artificial dels edificis però especialment en l’humà.

Ens agrada. Què hi voleu fer? I al final, en un moment o altre, tots hi acabareu venint, encara que sigui de pas, per anar a la platja quan ve el bon temps.

Segurament us preguntareu: I vosaltres, doncs, que oferireu que no facin la Júlia i el Miquel, la Carme o la Chon i l’Àlex?

Poc a poc… i bona lletra. Hi haurà temps per explicar-ho … Ara anem a mirar com està el tema obres …

1381801_528340907245699_662494437_n

Anuncis

Un pensament sobre “Per què al Poblenou?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s