FESTIVAL DE NINOTAIRES

ninotaires 110

“L’humor és la millor arma de combat contra la por i contra la injústicia”. En KAP, en FER, i ANT, tres ninotaires de prestigi van coincidir en el decurs de la conversa oberta que van mantenir a la llibreria el passat dissabte 29 de març.

Els tres van trobar-se a Nollegiu per parlar d’aquestes dues meravelles publicades per l’Editorial Efadós: “L’esquella de la Torratxa” i “El Cu-Cut”. Dues revistes satíriques, la primera de les quals va tenir una vida de 60 anys (entre I República i el final de la Guerra Civil) i la segona, més orientada a la batalla catalanista, 10 anys.

Tots tres van explicar-nos el llegat dels ninotaires d’aquelles revistes en la tasca dels ninotaires actuals i van recordar que en aquella època, bona part de la població no sabia ni llegir ni escriure i per això, aquells dibuixants eren creadors d’opinió. Avui, quan tothom està més o menys alfabetitzat consideren que la seva tasca continua tenint tot el sentit. “Només fa falta veure quines són les pàgines més vistes dels diaris a Internet”.

En temps de crisi, l’humor exigeix rigor intel·lectual al ninotaire i al lector. És per això que darrera de cada vinyeta que llegim o observem té darrera desenes de proves per no excedir-se o per fer humor poètic en moments duríssims.

ninotaires 040

 

 

En KAP, Jaume Capdevila, llicenciat en Belles Arts per la UB, ha coordinat un equip multidisciplinar que ha comptat amb professionals de diferents àmbits; historiadors, especialistes en art, ninotaires il·lustres i periodistes. El resultat ha estat formidable. Tan des del punt de vista del contingut com de la qualitat de l’edició.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s