Una madre

Aquesta setmana sortirà a la venda la novel·la “Una madre” d’Alejandro Palomas, publicada per Siruela. I ho direm ras i curt perquè no necessita més:  és una de les nostres recomanacions pel Sant Jordi, per abans de Sant Jordi i per després de Sant Jordi.

Hem tingut l’oportunitat de llegir-ne les galerades. Ens ho hem passat fenomenal. Bàsicament perquè l’autor ha aconseguit explicar-nos la història d’una família – com la vostra, com la nostra, com la de qualsevol altra persona – a través de les emocions, dels cops i dels regals que ens ofereix la vida.

I ho fa a partir d’un “simple” sopar de cap d’any. Un sopar narrat a cop de contraplans que fan de la novel·la una autèntica delícia visual. En el moment en que el sopar comença, nosaltres, lectors, estem asseguts amb els personatges.

Palomas, a qui coneixem d’ençà que ens va captivar pel seu poemari “El ruido y la vida” (Baile del Sol) deixa guspires de la seva poesia, en una obra de novel·la que ben bé podria ser portada al teatre o al cinema. (Últimament s’estilen molt produccions a partir d’escenes que passen en una sola nit o com a màxim en uns dies).

Les diferents trames estan ben teixides amb una agulla de paraules que van esfilagarsant tots els detalls de la història que anem coneixent poc a poc.

En resum. No expliquem res. Només sapigueu que aquest llibreter ha sopat els últims dies – literàriament parlant – en una casa que no és la seva amb una família que tampoc ho és. Però a partir d’avui és com si ho fossin – casa i família -. autore_120117132852_ALEJANDRO_PALOMAS

Dit d’una altra manera perquè tothom ens entengui: “Viva la madre que te parió, Alejandro Palomas”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s