Recomanem: “Nos vemos allá arriba” de Pierre Lemaitre

Aquests últims dies hem llegit “Nos vemos allà arriba” de Pierre Lemaitre, el premi Goncourt 2012. D’aquest premi, Bernard Pivot ha dit: “és alta literatura i també literatura popular”.

Dit això que queda molt bé, només podem dir que:

a) ens ho hem passat molt bé

b) quan us diguin que és una història de la primera guerra mundial no us ho creieu. Aquesta no és la vostra novel·la si busqueu una trama bèl·lica. És molt més que bèl·lica: una batalla contínua de tres buscavides que van ser combatents a la primera guerra mundial i fan de combatents a la vida civil espavilant-se com poden des de posicions socials ben diferents.

c) Salvant totes les distàncies, ens ha recordat a l’estil sorneguer de Mendoza, el millor Zafón de “La sombra del viento” pel ritme de la narració i, com diu el mateix Lemaitre, que beu de la novel·la picaresca més clàssica: “El Lazarillo de Tormes”. I en això últim, es nota perquè l’autor tracta tots els personatges, fins i tot aquells que es mereixen compassió, sense pietat.

Una novel·la apta (aptíssima) per a tots els públics. No expliquem res més. Simplement, la recomanem. Si teniu la fortuna de llegir-la en francès, feu-ho.

041113pierre nos vemos alla arriba

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s