MARIA NOTÓ, LA NOVA LLIBRETERA DE NOLLEGIU

Nollegiu ha fet un treball intens durant el mercat d’estiu per fer un fitxatge que prové de la pedrera i a l’hora mostra unes qualitats molt prometedores. Creiem que hem fitxat millor que Zubi al Barça – no era massa difícil fer-ho millor, oi? -. Per això, ens plau presentar-vos a Maria Notó. La Maria estarà amb vosaltres algunes hores a la setmana a partir del dilluns 1 de setembre. Ens ha semblat que era millor fer-li una entrevista perquè ella mateixa digués qui és i d’on ve.

Aquí va l’entrevista:

Presenta’t tu mateixa…

DSC_0001

Maria Notó, Barcelona, 1990. Als quinze anys tenia claríssim que volia estudiar Filologia Francesa, encara que no tenia ni idea de què significava exactament. I ho va fer, tot i que sense acabar la carrera, perquè tenia claríssim, tres anys més tard, que volia estudiar Teoria de la Literatura i Literatura Comparada. Llicenciada en aquests últims estudis, és llibretera des de fa cinc anys en llibreries com la Jaimes de Barcelona.

D’on et ve la passió per la lectura?

La passió per la lectura sorgeix d’una altra passió més general, que és la que m’aporten les històries. No únicament pel component lúdic que comporten, per ser entretingudes, sinó perquè si resulten estar ben escrites i ser interessants poden ser motiu de certa comprensió i, alhora, d’un  distanciament crític necessari del món que ens envolta . Calvino deia, a propòsit dels clàssics, que no tenen una funció específica, però que sempre és millor llegir-les que no pas no fer-ho. No puc estar-hi més d’acord.

I com vas arribar a la Nollegiu?

A la No llegiu vaig arribar perquè ja era llibretera en el moment en què vaig conèixer el propietari, en Xavier. Només entrar-hi vaig quedar meravellada pel que desprenia. És un lloc càlid i acollidor que convida a la lectura i al diàleg, dos elements que una llibreria, al meu entendre, ha de saber encabir.

(Amb aquesta resposta ha sabut quedar bé, oi?

DSC_0003Si la gent ve a demanar-te consell en què els podràs aconsellar millor?

No puc amagar una predilecció absoluta per la novel·la.

 I en què admetràs que no els pots ajudar?

Els amants de la poesia segur que s’adonaràn del poc coneixement que tinc sobre aquesta branca de la literatura.

Fes la teva primera recomanació …

Oscar Wilde va escriure un text on citava tres tipus de llibres: els llibres que s’han de llegir, els que s’han de rellegir i els que mai s’haurien de llegir. Dels llibres que he llegit recentment, perquè són els que més puc recordar, Una espia a la casa de l’amor, d’Anaïs Nin, és una bona lectura. N’hi ha que són llibres de capçalera com El malogrado de T. Bernhard, La senyora Dalloway de Virginia Woolf (la traducció de Dolors Udina és fantàstica), o Negra espalda del tiempo de Javier Marías. Dels llibres que es poden obviar és millor no parlar-ne, sempre és més interessant aprofitar el temps en les coses que resulten agradables.

Doncs senyores i senyors … Maria Notó!

DSC_0009

Anuncis

4 pensaments sobre “MARIA NOTÓ, LA NOVA LLIBRETERA DE NOLLEGIU

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s