TORNA EL TEATRE A LA LLIBRERIA. EL 13 I EL 20 DE MARÇ A LES 20:30h, “CONSTANÇA”

El divendres 13 de març  i el divendres 20 de març, tornem a (re)moure la llibreria per transformar-la en un escenari teatral.

Presentem “Constança”, un muntatge amb textos de dones poetes i personatges que han marcat la història. No us equivoqueu! És un espectacle protagonitzat per dones al qual és molt recomanable venir acompanyat de dones.

Berta Errando i Raquel Izaguirre (noms que quan llegiu el currículum i veieu la foto segur que us sonaran) protagonitzen aquest muntatge dirigit per Anna Ponces en el qual podreu escotar:

Maria Mercè Marçal, Montserrat Abelló, Mireia Calafell, Marta Pessarrodona, Rosa Leveroni, Marina Tsvietáieva, Noni Benegas, Olga Xirinachs, Josefa Contijoch, Gioconda Belli, Gloria Fuertes …

i veure …

Apasia de Milet, Olympe de Gouges, Maria de Zayas, Aphra Bhen, Isabel de Villena, Clara Zetkin, Sophie de Grouchy, Rosa Sensat, Christine de Pizan, Mariama Ba, Reneé Vivien, Elisabeth Janeway, Simone de Beauvoir, Florynce Kennedy, Eleanor Roosevelt, Jean Marie Roland, Maria Montessori….

En aquest espectacle col·labora el CELLER DE CAPÇANES. Podeu reservar a info@nollegiu.cat (recordeu que tenim un aforament molt limitat de 35 places) i la col·laboració amb els artistes i la llibreria és de 10€.

L’equip Artístic

Berta Errando, actriu

BertaNeix a Barcelona i s’inicia al món de l’espectacle als 5 anys fent classes de dansa. Més tard descobreix l’art dramàtic i fa cursos de teatre fins el 1995, quan comença els seus estudis a l’Institut del Teatre de Barcelona. L’any 1999 aconsegueix una beca Erasmus per estudiar a la Rose Bruford College i marxa a Londres, on escriu els seus primers textos teatrals i comença a muntar petites obres. El 2000 es llicencia i funda la companyia Vacuum Activity amb la que crea cinc espectacles i participa a The British Visual Theatre Festival i The Stoke Newington Festival.

El 2003 torna a Barcelona i participa a l’espectacle del TNC La filla del mar d’Àngel Guimerà, dirigit Josep M. Mestres. Entre el 2004 i el 2005 passa temporades a Milà treballant en espectacles com Le Baccanti d’Eurípides i  d’Aristòfanes, ambdós dirigits per Luca Ronconi i produïts pel Piccolo Teatro di Milano. Durant aquest temps també participa com a actriu i dramaturga en l’espectacle de creació “Homenaje”, dirigit per Simone Toni i produït per l’Orchestra Internazionale d’Italia.

Al Mono Festival 2006, de Castelldefels, estrena “Deliris”, un espectacle en solitari escrit per ella mateixa, amb el que fa una petita gira. Al 2007 actua a Requiem for Comanenci de Raquel Tomàs i participa al Femenine Touches de Londres, un festival de dones artistes on estrena com a directora Blue Peaches de Joan Tharrats, un espectacle que actualment està en moviment.

Des del 2006 treballa al programa de televisió Club Super3 dirigit per Dani Ventura i produït per Televisió de Catalunya. El 2009 guanya un premi al I Certamen de Textos Teatrals Vila de Gràcia per l’obra Xàndal.

Raquel Izaguirre, actriu

RaquelNeix a Barcelona, és titulada en Art Dramàtic a ‘L’Estudi Nancy Tuñón’ i Llicenciada en Història per la UB. Segueix la seva formació teatral realitzant diversos cursos de reciclatge professional: el text actuat, amb Coralina Colom (2010), seminari de creació escènica amb Jorge Sánchez (2007), diversos cursos de tècnica i expressió creativa de la veu, a la Henny Jurriëns Foundation, Amsterdam (2008), al Centre Roy Hart a Mallerargues, França (2008) i a l’Institut del Teatre (2006). Ha fet Mètode Feldenkrais al Soros Centre for the Arts a Sòfia (2000) i cursos de cant, expressió corporal i dansa contemporània. El desembre del 2002, amb la companyia INDANAIT estrena l’obra Letícia de Peter Shaffer, al Teatre Malic de Barcelona, amb la que fa una gira.

El 2008 participa en el muntatge Diòptria d’Aleix Fauró amb la Cia FORATS, que s’estrena dins el projecte Tísner i actua al Teatre de la Riereta. El 2009 estrena Xàndal, de Berta Errando, al festival Terrasses d’Estiu amb la Companyia MELANINA i el 2011 estrena Constança a la Farinera del Clot també amb MELANINA.

Des del 1997 treballa com a formadora en comunicació per diverses empreses de Barcelona. Des del 2004 fins el 2011 co-funda i treballa a l’empresa Caramba!, especialitzada en l’aplicació de tècniques teatrals a la formació d’habilitats comunicatives interpersonals, des d’on combina la interpretació amb la formació.

Des del 2011 fins l’actualitat treballa a la seva pròpia empresa LAVEULAVOZ dedicada a l’entrenament vocal de professionals i el treball de tècniques per parlar en públic. www.laveulavoz.com

Anna Ponces, direcció

Anna PoncesNascuda a Barcelona, estudia Filologia Catalana a la UAB i és Llicenciada en Art Dramàtic a l’Institut del Teatre (2000),on també cursa el Doctorat en Arts Escèniques.

Amplia els seus estudis d’interpretació amb Declan Donellan, Lilo Baur i Peter Clough, estudia veu parlada amb Coralina Colom i Christine Adaire, elocució amb Salvador Oliva, dramatúrgia amb Sergi Belbel i música i cant líric a l’Escola Luthier i amb Mati Pinkas, a més de diverses masterclasses i workshops a Itàlia i Anglaterra.

S’inicia de ben jove als escenaris amb la companyia Roseland Musical, el 1996 actua a Calladita estás más guapa, a partir de monòlegs de dones i el 1998 interpreta Grand Peur et Misère du IIIème Reich, estrenada al Festival de Theatre de Bayonne. Durant tres temporades fa d’ajudant de direcció i d’actriu a Pòrtic Obert als Cels Trencats, un espectacle de circ dirigit per Jorge Vera i l’any 2000 funda Pezzolino Teatre, amb la qual dirigeix, entre d’altres, Déu de Woody Allen, que es representa al Llantiol el 2002. Aquell any estrena també Motz, sobre textos de Màrius Torres i el

2003 posa en escena una versió de cambra de l’òpera Orfeo i Euridice de Gluck i funda la companyia La Calba Teatre. L’any 2004 viatja a Itàlia per fer d’actriu a Le Baccanti d’Eurípides, sota la direcció de Luca Ronconi, al Piccolo Teatro di Milano i l’any següent fa Cartes d’amor d’A.R.Gurney, dirigida per Francesc Hernández. El 2006 crea un espectacle musicoteatral a partir de Mujeres que corren con los lobos de Clarissa Pinkola-Estes i comença a dirigir el taller de creació d’espectacles Fem companyia, vinculat a Cotxeres Borrell, que fins al 2011 estrena onze projectes,alguns dels quals fan una petita gira. El 2009, actua a L’estimava, adaptació de la novel·la d’Anna Gavaldà, dirigida per Francesc Hernàndez (La Calba Teatre), que fa temporada a la Biblioteca de Catalunya i a la Sala Trono de Tarragona. El 2011 funda el trio vocal escènic Les Cot i s’integra a Melanina Teatre.

Paral·lelament participa en projectes de teatre social i és professora d’interpretació en diversos centres, entre ells el Conservatori de Sabadell. És membre de la col·lectiva feminista Les Tisores.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s