Els 40 dies de Musa Dagh de Franz Werfel

Aquí podeu escoltar la ressenya de “Els 40 dies de Musa Dagh” de Franz Werfel que Nollegiu ha fet per Barcelona Ràdio. Si preferiu llegir-la el text el teniu a sota.

AVUI RECOMANEM “ELS QUARANTA DIES DE MUSA DAGH” DE FRANZ WERFEL, PUBLICAT PER EDICIONS 1984.

MÚSICA

El 24 d’abril, el món – no tot – commemorarà el centenari d’un dels episodis més horrorosos de la història de la humanitat, a l’hora que més desconeguts per l’opinió pública. Es tracta del genocidi armeni on es calcula que un milió d’armenis van ser assassinats per les forces turques i 750.000 van ser expulsats de casa seva donant origen a la gran diàspora.

Ara, Edicions 1984, una editorial que arrisca en la sea oferta de títols, ha publicat “Els quaranta dies de Musa Dagh”, la novel·la més important que mai s’ha escrit sobre aquells fets i que en castellà només estava disponible a l’Argentina publicada per Losada.

Amb traducció de Ramon Montón, aquesta obra de Werfel es va publicar l’any 1933 i fins ara havia restat inèdita a Espanya. Es tracta d’una obra coral on la direcció dels fets va a càrrec de Gabriel Bagradian, un armeni que torna a la seva terra i s’enduu cinc mil habitants de la vall armènia a la muntanya de Moisès, la Musa Dagh. Allà organitzarà una resistència impossible contra el poderós exèrcit turc.

Aquesta novel·la de resistència va ser llegida pels jueus al Guetto de Varsòvia com un referent al qual aferrar-se, una esperança.

Aquells a qui els agraden els llibres voluminosos estaran encantats amb les 950 pàgines. A qui tingui mandra o temor, només podem que animar a a llegir les primeres trenta pàgines sabent que quedareu atrapats sense remei en aquesta història de la qual ens hagués agradat que absolutament tot fos una ficció i mai no hagués passat.

“Els quaranta dies de Musa Dagh”, la gran novel·la sobre el genocidi armeni, de Franz Werfel està publicada per Edicions 1984 i té un preu de 24 euros amb 50. El mateix  que abonareu a tot arreu donat que la llei del llibre estableix que el preu del llibre és fix.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s