“No us refieu d’una reunió on no somriu ningú. Són fanàtics” Wagensberg a la Nollegiu.

D’entrada. Al llibreter no li acostumen a agradar els llibres de memòries. És una qüestió de gustos personals. En podem debatre les causes al·lèrgigues quan vulgueu però avui és un fet incontestable.

Incontestable? No! Izaskun Arretxe, l’activista i incombustible editora d’AraLLibres ha tret una col·lecció de memòries d’infantesa de persones conegudes en els seus àmbits d’activitat. Escriptores i escriptors com Rosa Regàs i Josep Maria Fonalleras, polítics com Quim Nadal o … científics com Jorge Wagensberg!

I quan el llibreter ho va veure va obrir els ulls com a taronges. L’autor de ALGUNS ANYS DESPRÉS “és el Wagensberg creador del Museu de la Ciència? És el Wagensberg autor d’una de les frases més reverenciades a la llibreria que dóna títol al llibre: Si la natura és la resposta, quina era la pregunta?” – I doncs, qui vols que sigui? Repregunta en format de resposta Izaskun.

IMG_20150514_094635

I el llibreter es posa a llegir unes memòries d’infantesa tant breus com intenses en l’estil Wagensberg més autèntic. Cap resposta, només preguntes que t’obliguen a pensar i que posen de relleu d’on va treure aquest home l’actitud científica per bandera. I demanem que Jorge Wagensberg vingui a la llibreria. I ens diuen que sí! I ens diuen que vindrà amb Martí Boada, premi d’Ecologia de Nacions Unides per la seva tasca en pro de la flora i la fauna. I el llibreter vola de felicitat…IMG_20150514_094617

Fins que pel matí al nostre amic li recorden que hi ha temes inel·ludibles de concialició de la vida laboral i familiar…

Però no pot evitar-ho, i segueix l’activitat per Twitter i encara es mor més d’enveja quan llegeix la presentació de Martí Boada dient que “En un país amb poca biomassa gris, Wagensberg és sempre un estímul” i defineix ALGUNS ANYS DESPRÉS com una “literatura fluvial riallera, un llibre molt especial, com ell”.

IMG_20150514_094426

I el twitter comença a treure fum amb cada una de les frases de Wagensberg. A cada frase, desenes de retuits. Perquè el científic té la capacitat de provocar-nos, fer-nos pensar i posicionar-nos. Ens desperta per recordar-nos que som éssers vius amb capacitat de pensar i repensar. I la literatura fluvial del llibre es transforma en una riuada de frases cadascuna de les quals ens pot alimentar l’activitat cerebral algunes hores, sino dies.

“El millor estímul per conèixer és no amagar les contradiccions”

“S”hauria de fer una assignatura de conversa: escoltar abans de parlar”

“La mediocritat és una decisió personal”

“Ser viu és ser en desequilibri”

“No us refieu d’una reunió on no somriu ningú. Són fanàtics”

“La diferència entre qun país funcioni o no és la mediocritat”

“El millor estímul per conèixer és no amagar les contradiccions”

Abans de començar l’acte, en el twitter, Blanca Lucas recorda aquesta frase: “Creativitat versus mediocritat, o l’alt valor pedagògic de seure a mirar com treballa un ferrer”.

El llibreter s’ho va perdre. Però ja està estudiant porta Wagensberg al sopar #NoPenseu de la temporada vinent. Una vegada se li escapa. Dues, NO.

IMG_20150514_094607

Per cert, brillant el tuit de Ricard Millàs quasi al final de l’acte.

“Wagensberg en @Nollegiu y vosotros hablando de fútbol…”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s