Si voleu escoltar la ressenya que inclou un fragment, aquí teniu un vídeo. El text de la ressenya sense el fragment, a sota.

El llibreter va descobrir l’argentina Samantha Schweblin a través d’un recull de contes que va publicar Lumen sota el títol PÁJAROS EN LA BOCA. Després va llegir DISTANCIA DE RESCATE, la primera novel·la curta publicada amb Random House. Ara, Samantha Schweblin acaba de guanyar el premi Internacional de Narrativa Breve Ribera del Duero amb SIETE CASAS VACÍAS publicada per Páginas de Espuma.

Què té aquest autora que ens agrada tant? Primer, la forma: aquesta argentina és essencialista, té una forta arrel poètica en la qual es minimitza al màxim el llenguatge per, en canvi, amplificar el sentit i l’emoció de cadascuna de les frases. Segon, els temes. Hi ha una investigació profunda de la causa psicològica dels personatge. Una recerca íntima de les pors més humanes, boceto_SCHWEBLIN_SCV_C_imprentadel terror a través d’atmosferes i escenaris asfixiants.

És aquest tipus d’escriptura que trobem a SIETE CASAS VACÍAS: Set relats en els quals la narradora enfronta els personatges a situacions desconegudes que desperten els temors més primitius.
Distancia-de-rescate (1)pajaros

SIETE CASAS VACÍAS de Samantha Schweblin, està publicada per l’editorial PÁGINAS DE ESPUMA i la trobareu a 14 euros a qualsevol llibreria perquè la llei del llibre estableix que el preu és fix.

Avui recomanem: SIETE CASAS VACÍAS de Samantha Schweblin. Editorial Páginas de Espuma.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s