Adéu a la pissarra de la nollegiu? A la normativa municipal no li agrada com la posem

A les deu del matí del dia després de les eleccions del 27S, un inspector de l’Ajuntament ha entrat a la llibreria. Molt educadament – sense ironia – ens ha comunicat que la pissarra de la Nollegiu, que ha estat ubicada al carrer des del 27 d’octubre de 2013, no la podíem tenir en aquest lloc on s’ha estat durant tot aquest temps en les hores d’obertura. Segons l’inspector, un/a veí/veina ha denunciat la presència d’aquest objecte en el qual s’hi escriuen cites literàries.

El/La veí/veina en qüestió deu haver denunciat tot el carrer perquè la pissarra on LaBlu, un espai que imparteix tallers amb els nens i nenes i adults per mirar d’incrementar la sensibilitat artística també ha estat obligada a retirar-se. Tampoc trobareu l’oferta dels diaris i revistes i premsa del Ramon del quiosc que com a mínim porta cinc anys exposant-nos el bo i millor de la premsa.DSC_0075

Aquells que coneixeu el carrer Amistat sabeu quin tipus de carrer és. Intentem que aquest sigui un carrer cultural apostant per la difusió, per la lectura, per l’art, per la música (la Sala Ramona tampoc podrà posar la pissarra). A la normativa no li agrada. I a un veí/na que no coneixem tampoc.

Ens agradaria parlar-ne amb ell de la qüestió, però naturalment no sabem qui és. Haguéssim agraït que vingués a parlar amb nosaltres abans perquè abans de la norma hi ha les persones que són capaces de posar-se d’acord per aplicar-les. Està en el seu dret, naturalment i la seva demanda està ajustada a la normativa de via pública. (les motos aparcades al carrer es veu que no són molèstia) .

La pissarra la continuarem posant cada dia, naturalment. Haurem d’amagar-la de manera que no sigui tant visible. A no ser que utilitzem el model CUP, ens posem d’acord tot el carrer i desobeïm la normativa arriscant-nos a sancions (que encara ignorem si en aquest cas d’avui ens vindrà d’aquí uns dies perquè l’inspector s’ha limitat a prendre nota).

En fi, mentrestant, Barcelona vol ser declarada ciutat literària … la ciutat que impedeix posar una pissarreta amb cites de llibres, en un carrer mig peatonal d’un barri tranquil com és el Poblenou. Compte! La literatura envaeix la via pública!

I mentrestant… tanta feina per fer! Tot plegat és una collonada, ho sabem. Però de tant collonada que és ens ha indignat encara més.

10 pensaments sobre “Adéu a la pissarra de la nollegiu? A la normativa municipal no li agrada com la posem

 1. I si enlloc de posar-la a terra la pengeu? Perquè dic jo que la normativa el que fa és “vigilar” per tal que un cec o un discapacitat no prenguin mal, no? Doncs penjada de la paret i llestos. Aquest veí no podrà pas dir res…

  I si no… la desobediència 🙂
  Salut,
  Marta

 2. Hoola!
  Em sap greu! Quin mal fa, a veure? I aquest ajuntament tan dialogant i participatiu no hi pot fer res?

  Jo de veritat, no m´ho puc creure, amb la bona feina que feu pel barri. A veure amb això de penjar-la.

  Salut i lletres!! Gràcies.

 3. Reblogged this on El blog de La Petita and commented:
  Los límites de la estulticia son todavía un arcano para la ciencia moderna. ¿Qué es peor, la normativa que impide que en una calle como Amistat nuestros vecinos y amigos de @Nollegiu no puedan poner una pizarra con citas literarias o el hecho de que haya alguien que denuncie la existencia de esa pizarra?
  Sería menos ridícula la situación si en nuestro camino Rambla abajo, camino de la librería, no nos encontrásemos cada día con tres o cuatro pizarras en medio del paso anunciando ofertas de sangría, espaguetis, paella o gin tonics.

  Me pregunto si lo que realmente molesta es la pizarra o las citas que Xavier selecciona y escribe en ella cada día. Ya se sabe cómo son los literatos, no siempre dicen aquello que nos gusta oír… o leer en una inocente pizarra en un lateral de una calle semipeatonal sin apenas tráfico rodado.

  1. Para responder al último párrafo, yo dudo que la persona que lo ha denunciado esté alfabetizada. A algunos les molesta la gente que disfruta y está feliz con su trabajo.

 4. Penjada també estaria molt bé! A la paret de fora o si no es pot, a un aparador o finestra. La pena és que no treguin les motos de la vorera també.

 5. Propongo que se inaugure el día de las pizarras felices de Poblenou! Con citas literarias relacionadas con los comercios que cada uno regentamos.

 6. Qué tocada de…
  Una de las primeras cosas que hago cada día al levantarme es abrir Instagram y leer la cita en esa pizarra.
  ¡¡Todo el apoyo del mundo desde Pamplona-Iruña, Xavier!!
  K.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s