Gràcies a tothom pel vostre suport i alguna reflexió

Segons El Periodicohttp://www.elperiodico.com/es/noticias/barcelona/los-comercios-del-poblenou-censuran-veto-pizarra-4549040, ara no hi ha sanció ni expedient, ni denúncia de veí, ni queixes i tan sols es va produir una visita rutinària -que obligava a retirar tots els elements del carrer Amistat -. Això sí, si tornen llavors sí que obriran expedient. I l’obriran perquè LA PISSARRA NO ES MOURÀ.

Donem per tancat el tema amb unes paraules en forma de reflexions i agraïments:

1. Volem agrair molt efusivament a tothom el suport rebut. És AMB vosaltres i no PER vosaltres que té sentit tot plegat.

2. No és un problema dels politics, ni de l’alcaldessa, ni del regidor. Són ells, però, els que poden esmenar aquesta actitud d’administració decimonònica que tenim i que funciona per inèrcia i sense més criteri que l’aplicació de la norma. Segur que a molts us sona allò de “los límites de la ley”.

Per ajudar el petit comerç es necessita simplement una cosa: no posar-hi traves de cap tipus i ajudar més que prohibir o castigar.

Aquest seria el canvi desitjable. No esperar tres mesos per disposar d’una llicència o haver d’anar 14 vegades al districte per saber quina necessites, lliurar la documentació i esperar que el funcionari de torn t’atengui en horari d’atenció al petit comerç de 10-14h.

Els petits canvis són poderosos deia el meu filòsof d’infantesa. L’administració hauria de sortir del despatx, posar el seu exèrcit de funcionaris a donar suport a totes les emprenedores i emprenedors amb projectes i fer-los realitat garantint la convivència amb els veins.

Ara tenim el contrari. Normes que ho encotillen tot, inspeccions rutinàries, decisions sense sentit que no s’emmarquen en la realitat del lloc o del moment.
Aquest és el canvi. I en realitat em sembla d’una utopia formidable.

3- Continuem. La pissarra al seu lloc i avui a les 19:30h CONTES PER MENJAR-SE’LS,  divendres poesia amb JEAN COCTEAU,  dissabte vermut poètic amb AGUSTÍN FERNÁNDEZ MALLO i diumenge vermut amb JORDI AMAT i El llarg procés.

4. Aprofitem aquesta allau de suports per recordar-vos que les llibreries són centres culturals de primer nivell sobrevivint gràcies a la venda de llibres. Aneu a la vostra llibreria de capçalera, la que tingueu al costat de casa i on la llibretera o el llibreter us tractin com el que sou: lectores i lectors àvids de descobriment.

Gràcies a tothom, ens sentim molt acompanyats en aquesta aventura de la qual properament en rebreu més notícies favorables.

Xavier Vidal

Anuncis

Un pensament sobre “Gràcies a tothom pel vostre suport i alguna reflexió

  1. Hola, primer de tot, m’alegro que finalment la pissarra es pugui quedar al seu lloc. Comparteixo les reflexions que fas en el teu post sobre els poders públics i els emprenedors, però imagino que em falten dades per tenir una opinió definitiva. I ara t’explico per què: ahir quan vaig veure la notícia vaig pensar que potser la raó és afavorir el trànsit de les persones amb problemes de visió. Jo no n’era gens conscient d’això fins que vaig sentir a una noia cega com explicava les seves aventures per les voreres i com s’ho fan per superar tots els obstacles. Però potser no té res a veure amb això. Ja et dic, segur que em falta informació i vosaltres ja heu descartat tots aquests temes.

    Salutacions!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s