El resum del #NoInvestigueu (1a edició)

NOINVESTIGUEU: TERTÚLIES CIENTÍFIQUES

El cicle NoInvestigueu, dedicat a la divulgació científica, ha fet ja la última sessió. Durant aquest cicle, un cop al mes, ens hem reunit per parlar sobre ciència, amb convidats excepcionals, professionals que han aportat la seva experiència i coneixement. Tertúlies científiques en un ambient acollidor i informal, molt enriquides amb la participació de tots els que hi heu assistit i  que han tractat diferents temes:

Hem fet dues aproximacions a la història de la ciència, una des del punt de vista d’un jove divulgador científic, que ens parla d’astronomia de forma fàcil i divertida, i una altra des del punt de vista d’un premi Nobel de Física, que examina als científics més importants de la història amb el rigor del coneixement que es té avui dia.

Hem remenat el passat, buscant en els nostres avantpassats l’origen de la comunicació humana i del llenguatge; i el present, buscant en els nostres parents més propers l’origen de la nostra moralitat. També hem barrejat el passat amb els últims avenços de la genètica evolutiva i hem parlat del genoma de l’home de Neandertal.

A més, ens hem emocionat recordant a Oliver Sacks a través de la seva obra, on els seus pacients, amnèsics, autistes, afàsics,.. esdevenen personatges entranyables amb històries inoblidables.

Tot això no hagués estat possible sense la col·laboració de LA RETROBADA, la llibreria de llibres retrobats del carrer Marià Aguiló. Volem agrair a la Noèlia i a la Marina la seva hospitalitat de la qual volem continuar gaudint en aquestes i altres sessions.

Ara ja només queda posar-nos a treballar de cara l’any vinent, per tornar a portar la ciència a la llibreria. Ens veiem a les tertúlies.

Llistat de llibres del cicle:

  1. “El universo en una taza de café” de Jordi Pereyra, editorial Paidós
  2. “El hombre de Neandertal. En busca de genomas perdidos” de Svante Pääbo, Editorial Alianza
  3. “L’home que va confondre la seva dona amb un barret” d’Oliver Sacks, Anagrama
  4. “Los orígenes de la comunicación humana” de Michael Tomasello, Editorial Katz
  5. “Explicar el mundo” de Steven Weinberg, Editorial Taurus
  6. “El bonobo y los 10 mandamientos” de Frans de Waal, Editorial Tusquets

Coordinadora: Taide Pérez.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s