La #NoSortiu de la setmana: Hoare, Springsteen, Faulkner, Elvira Navarro, La Maleta de Portbou, Pere Quart…

Benvolgudes, Benvolguts,

De seguida l’agenda!

Estem molt contents. Avui divendres ha vingut a visitar-nos PHILIP HOARE autor de LEVIATÁN o LA BALLENA i EL MAR INTERIOR i ha quedat encantat. Ha encandilat tothom que ha passat mentre ell hi era i ha exclamat mentre estava fent-se una foto a l’emprovador: “I feel like David Bowie”. Ens ha emplaçat a reconvidar-lo quan torni a venir per algun llibre nou. Mentrestant, queden dos exemplars en butxaca de LEVIATÁN O LA BALLENA que ens ha deixat signats amb una cua de balena molt divertida.

hoare

I ara sí, l’agenda i algunes cosetes d’instruccions bàsiques.

CICLES:

El cicle de Faulkner NO COMENÇARÀ EL 29 DE SETEMBRE com estava previst. La primera sessió serà el 6 d’octubre, també dijous. A l’agenda veure el per què 😉 Canviem nordamericà per nordamericà i una festa per una altra festa. (Faulkner per Springsteen)

El cicle #NoPenseu tindrà finalment com a conductor a Diego Civilotti, Llicenciat en Filosofia (UAB), Màster en Estudis Comparatius de Literatura, Art i Pensament (UPF) i Doctor en Filosofia (UAM) . Ferran Benito que havia de fer-nos de guia, finalment no podrà per incompatibilitat horària sorgida a útlima hora però no patiu que amb en Ferran farem alguna cosa segur.

Dels cicles. Queden només 15 dies per començar! El primer serà la primera sessió del grup de lectura d’Elena Ferrante.

Si encara no us heu apuntat, sapigueu que

 • Del grup de Ferrante queden 5 places
 • Del grup de Faulkner queden 4 places
 • Del grup de poesia queden 6 places
 • I de la resta de grups queden places però no us despisteu que això va molt ràpid:
 1. Aproximació a la poesia (2a edició) (Atenció que el cicle començarà el novembre)
 2. NoPenseu: Cicle d’aproximació a la filosofia
 3. NoExpliqueu: Contes per adults
 4. NoEscolteu: Música europea del segle XVIII
 5. NoMireu: sèries de TV (3a Edició)
 6. Com? Que encara no t’has llegit … William Faulkner? (3a Edició)
 7. A la recerca de la gran novel·la sobre Barcelona
 8. NoPinteu: retratistes del barroc
 9. Grup de lectura de la tetralogia de LAS DOS AMIGAS d’Elena Ferrante
 10. Clàssics Espanyols Moderns (2a edició) 

Recordeu també que l’1 d’octubre a la tarda tindrem un espectacle-recital sobre Pere Quart. Ja podeu anar reservant si ho voleu.

Més coses: els idiomes:

Tornem a oferir grups de conversa en francès: Marie-Pierre Teuler, professora nadiua de francès. Titulada a la Sorbona. Més de 15 anys d’experiència impartint classes de tots els nivells. Ella conduirà les classes de conversa de nivell avançat, dirigides a les persones que dominin les bases de la gramàtica i de l’expressió oral. L’objectiu del curs és adquirir fluidesa i vocabulari, fent incidència en cada sessió en algun aspecte gramatical per enfortir-lo. Les sessions seran dissabtes a les 10:30h i tindran una hora de durada. Començaríem l’1 d’octubre i acabaríem el 10 de desembre amb un únic dissabte de pausa que seria el 29 d’octubre. El preu per les 10 sessions és de 50 euros. Podeu passar per la llibreria a inscriure-us i fer efectiu l’import de la matrícula.

Per l’altra, els grups de conversa en anglès o al grup de lectura en anglès Don’t read els coordina l’Ariane i si hi esteu interessats heu d’escriure a l’Ariane asideral5@gmail.com

I ara sí, la #NoSortiu dels propers dies:

Avui divendres 16 de setembre a les 19:30h, GLÒRIA COLL, acompanyada de MIREIA CALAFELL, DAVID FIGUERES i MARIA DOLORS COLL ens portarà de visita a un TERRITORI INHABITABLE.

gloriafacebook

Dissabte, 17 de setembre a les 13h, celebrarem el centenari del naixement de ROALD DAHL i ho farem escoltant alguns contes en la veu de LOLA CASAS, la professora i la persona que més sap de l’autor britànic. Fins el punt que va coneixer’l personalment i feia que els seus alumnes li enviesssin cartes que Dahl contestava. ATENCIÓ! AQUEST ÉS UN ACTE DIRIGIT A ADULTS MALGRAT QUE SIGUI DAHL! NO ÉS UN ACTE PER VENIR AMB NENS! AQUEST EL FAREM MÉS ENDAVANT!

dahlfacebook

Dissabte, 17 de setembre a les 19h, tornen els poetes JOAN VINUESA i FERNANDO U. que ens prometen activisme i compromís. Si no heu vist mai a Vinuesa en directe, aquest és el moment. Fan molt bona parella amb en Fernando. I més encara si es reuneixen amb Morfi Grei, membre de la mítica BANDA TRAPERA DEL RÍO.

vinuesaa4

Dimecres, 21 de setembre, a les 19:30h un acte que portàvem temps demanant i que per fi tenim l’oportunitat de compartir-lo amb tots vosaltres. Presentarem el número de setembre-octubre de la revista de filosofia LA MALETA DE PORTBOU. Ben aviat us direm els convidats!

lamaleta

Diumenge, 25 de setembre, a les 13h, inauguració oficial de la nova secció de contes i relats de la Nollegiu amb els amics de la revista digital de contes PAPER DE VIDRE. Escoltarem un conte de MELCIOR COMES i un conte de DAVID FOSTER WALLACE. I ho farem amb música!

VermutdeContesPdv

Dilluns, 26 de setembre, 19:30h, al Laboratori de Lletres, trobada amb JORDI PUNTÍ. Més informació al web del Laboratori i a la seva seu: C/ Casp, 39, Principal 2-A. 08010 Barcelona. Telf. 93 396 37 19. cursos@laboratoridelletres.com

Tachán, Tachán! Dijous, 29 de setembre, 20h, Sala Bikini de Barcelona, presentació de les memòries de BRUCE SPRINGSTEEN amb concert. Estarem allà venent BORN TO RUN pràcticament el mateix dia que el llibre surt a la venda!

 

springsteen

Divendres, 30 de setembre, 19:30h, escoltarem els poemes d’Alberto Cardín i parlarem d’aquest autor dels anys 80 que afortunadament ha estat recuperat per la nova editorial ULTRAMARINOS.

cardinfacebook

Dissabte, 1 d’octubre, 13h, vermut amb ELVIRA NAVARRO tot presentant a Barcelona LOS ÚLTIMOS DÍAS DE ADELAIDA GARCÍA MORALES. Una novel·la breu magnífica que posa de relleu l’oblit de la cultura per part de la política espanyola fixant-se en la figura d’aquesta escriptora, autora de EL SUR, entre d’altres, que va morir oblidada a Sevilla.

adelaida

Dissabte, 1 d’octubre, 19h, recital musicat dels poemes de PERE QUART. Cada dia és més difícil trobar llibres de l’autor. No el reediten i la seva obra va quedant amagada a les noves generacions a qui amb prou feines i de forma folkòrica els ensenyen allò de com el Vallès no hi ha res. Hem decidit que volem posar de moda la figura i l’obra de Joan Oliver. I ens ho han posat molt fàcil els amics de PERE QUART PROJECT. Si voleu reservar podeu fer-ho per mail, xarxes socials, telèfon, tam-tam, senyals de fum … la plaça no la podem guardar fins el pagament perquè preveiem que serà un èxit. Cartell Nollegiu

I fins aquí la #NoSortiu

Una abraçada!

Xavier i Maria / Maria i Xavier

2 pensaments sobre “La #NoSortiu de la setmana: Hoare, Springsteen, Faulkner, Elvira Navarro, La Maleta de Portbou, Pere Quart…

  1. Hola Victòria, l’entrada es lliure i l’única cosa és que hi vagis d’hora. A Facebook la gent de Literatura Random House ha publicat un esdeveniment al qual pots afegir-te

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s