Benvolgudes, Benvolguts,
Ja està aquí la Festa Major del Poblenou. Clicant trobareu el programa.
Mentrestant, la setmana que ve començarem ja les primeres activitats amb dues sessions del cicle #NoEscolteu que van quedar pendents.
Com us hem explicat hem organitzat una visita comentada a l’exposició de Warhol al CaixaForum. La sessió del 21 de setembre ja no té places i hem organitzat una segona visita el dimarts 19 a les 18h. Queden també molt poques places.
Dimecres vinent 13 de setembre, visitarà Barcelona Eduardo Halfon, autor guatemaltec per qui el llibreter, ja ho sabeu, sent autèntica devoció. Halfon ve molt poc per Barcelona i
presentarà DUELO a la llibreria Calders a les 19:30h, i us recomanem que hi aneu. Però si no podeu i voleu el seu llibre signat, el llibreter l’entrevistarà a la llibreria de 16:30 a 17h i podeu passar a saludar-lo perquè us el signi, o bé podeu
deixar encarregat el llibre o llibres i li diem que us el signi. De Halfon hem llegit DUELO, MONASTERIO, SIGNOR HOFFMAN i SATURNO. Ens queda
pendent encara de llegir la seva poeisa publicada a Pre-Textos.
Continuen obertes inscripcions als cicles d’Aproximació (Filosofia, poesia, 5W-periodisme internaciona, Rayuela, el plaer de la lectura en veu alta comencen a està ja plenets). De tots aquests cicles teniu informació clicant aquí.
I l’Escola de Lectura Creativa recordeu que aquest setembre finalitzen lrs inscripcions als cursos d’Antoni Clapés sobre Hölderlin i el l de Jprdi Corominas sobre Barral, Gil de Biedma i Ferrater. Sapigueu també que els cursos de Vicente Luís Mora i Luís García Montero sobre Lorca d’octubre i novembre estan també amb inscripcions a molt bon ritme i que les places són limitades a 10 alumnes. Ho podreu trobar clicant aquí.
Recordeu que si us voleu us podeu treure el CARNET NOLECTOR que dóna drets a descomptes en activitats de la llibreria, cursos de l’Escola de Lectura Creativa, llibres i consumicions.
Dit això, aquí teniu l’Agenda…
El dimarts 12 de setembre, a les 19:30h, penúltima sessió del cicle #NoEscolteu amb Lluís Bertran Xirau. Sessió dedicada a Escandinàvia:
El 13 de setembre a les 19h, presentarem els llibres de Bárbara i Francisco Cumpián. Amb dues editorials que cuiden molt presentació i textos com són Luces de Gálibo i El Árbol de Poe.
El dilluns 18 de setembre, a les 19:30h, comentarem UN HOME INVISIBLE de Ralph Ellison, una novel·la nordamericana de referència. I ho farem amb la seva traductora al català Dolors Udina, amb la veu de l’actriu Montse Vellvehi i a cop de gòspel amb la guitarra de Marc Serra. Encara esteu a temps de llegir el llibre i venir. I si no us l’heu acabat o no l’heu llegit podeu venir a descobrir-lo. Les inscripcions estan obertes.
El dimarts 19 de setembre, a les 19:30h, última sessió del cicle #NoEscolteu amb Lluís Bertran Xirau. Sessió dedicada a Rússia.
El 20 de setembre a les 19:30h, assistirem a una conversa entre els autors de PASQUAL MARAGALL. PENSAMENT I ACCIÓ. Un acte que hem organitzat conjuntament amb la Fundació Catalunya Europa.
El dijous, 21 de setembre a les 19:30h conversarem amb Albert Costa, professor d’investigació de l’ICREA al centre del cervell i la cognició de la UPF per comentar el seu llibre EL CEREBRO BILINGÜE publicat per Debate.
El dimecres 27 de setembre, a les 19h tindrem l’honor d’acollir la presentació a Barcelona de la nova novel·la de SERGIO DEL MOLINO: La mirada de los peces. El llibreter la va llegir aquest estiu i va quedar francament astorat davant de la història però sobretot de com l’explica l’autor. Sergio del Molino vindrà acompanyat per Pilar Argudo, directora del programa PUNT DE LLIBRE de Ser Catalunya, i el polifacètic i indescriptible Juan Carlos Ortega.
El dissabte 30 de setembre, a les 12:30h culminarà una història de la qual el llibreter n’està molt content. Resulta que existeix una editorial a Madrid, Sabina Editorial, que dirigeix l’editora Carmen Oliart. A banda de publicar esplèndides traduccions d’Emily Dickinson o descobrir-nos noves poetes, Carmen Oliart està traduint al castellà en versions bilingües autores catalanes. Així ho va fer amb Maria-Mercè Marçal i els seus fils d’oblit. Un dia, parlant amb ella, el llibreter li va comentar que estaria bé que algú traduís al castellà EL VOLCÀ de la malaurada ANNA DODAS. Allò que va quedar en una conversa va convertir-se en acció decidida de la Carmen que dit i fet es va posar a treballar per publicar una traducció. El dia 30 n’escoltarem el resultat.
No podem acabar sense recordar-vos que hi ha visites imprescindibles d’amics nostres. Per exemple, l‘Espai Subirachs, la cockteleria Balius, La Blu o la Sala Beckett.
Una abraçada i penseu que l’estiu de 2018 es a tocar. Mirarem de fer-vos el camí més plaent.
Xavier i Oriol