FUNDEM L’ESCOLA DE LECTURA CREATIVA: VENIU?

Benvolgudes, Benvolguts,

Benvingudes i Benvinguts a un nou projecte Nollegiu amb seu a la Juanita

ESCOLA DE LECTURA CREATIVA

I què diantre és això?

L’Escola de Lectura Creativa és el projecte que acollirà l’última planta de la Juanita a partir del mes d’octubre d’aquest any. Es tracta d’una iniciativa que que pretén dotar d’eines i recursos per a una millor lectura.

Ah, un grup de lectura?

No pas. Defensem les classes magistrals impartides per gent que domina el tema del què parla. I per tant, estem davant de classes eminentment teòriques en les quals aprofundirem molt intensament en temes, autors, obres, gèneres, moviments, tendències i no només de la literatura. També abordarem altres gèneres que tenen vinculació amb les lletres d’una o altra manera com poden ser la música, les arts plàstiques o el cinema.

I això durarà tot el curs?

Al contrari. Les classes d’aquests cursos es faran en 12 hores, en 4 sessions de 3 hores cadascuna i exigiran una mínima preparació per part del participant a través d’una bibliografia. No vol dir això que us hagueu de llegir tota la bibliografia, però sí que vingueu preparats per a un allau d’informació durant les 12 hores de curs.

Però hi haurà molta gent al curs i no podrem gaudir-lo.

Cada curs només tindrà 10 places disponibles a fi i efecte d’aprofitar al màxim la intensitat de la feina. Les fareu a més en una aula dotada amb pantalla, projector i pissarra i en una taula de reunions àmplia sobre la qual poder deixar papers i biblografia.

Però 12 hores en 4 sessions no podré assistir-hi perquè segur que es farà en hores intempestives.

Les hores són les que són i planificarem cursos en matins, tardes i caps de setmana. Però ho farem amb molt de temps de manera que si teniu possibilitat de tenir una certa flexibilitat a la feina o hores personals – que lamentablement hi ha gent que no té ni una cosa ni l’altre -, podreu planificar-vos l’agenda d’acord amb els vostres interessos.

Segur que això será car

El preu del cursos mirarà de ser ajustat però hem prioritzat tres coses: per una banda que el sou que cobri el professor per hora impartida sigui un sou just, per una altra que la llibreria no hi perdi diners i la tercera és que prioritzarem que el curs es faci i que el professor cobri l’estipendi acordat i no “a taquilla”. És a dir, que si la llibreria no hi perd diners però hi ha prou alumnes, el curs es farà igualment. Tenint en compte que el màxim d’alumnes d’un curs será de 10 alumnes hi haurà cursos que costaran 200 euros i cursos que poden fregar els 300. Dependrà de si els professors viuen a Barcelona o viuen a fora i els hem de portar aquí.

Això significa que els cursos d’aproximació que es fan a l’espai francesc garriga deixaran de fer-se?

I ara! Amb aquests cursos vam començar i es continuaran fent. La poesia, la filosofia, la pintura estaran presents a la primera planta. Però són dos conceptes diferents. Aquests són d’aproximació i els altres són per aprofundir en conceptes.

Posa’ns algun exemple.

Aquest juliol ja tindrem algun exemple clar i ja disposeu de tota la informació.

Sí, sí, això al juliol però a partir de l’octubre, què, què?

Estem tancant programes però heu de saber que entre d’altres estarán:

ANTONI CLAPÉS, poeta i editor de Cafè Central, que dedicarà 4 sessions a Hölderlin

LUÍS GARCÍA MONTERO, poeta, que dedicarà 4 sessions a García Lorca

PABLO MARTÍN SÁNCHEZ, escritor i representant del moviment Oulipo amb 4 sessions dedicades a La vida instrucciones de uso/La vida manual d’ús de Georges Perec i l’Oulipisme.

GLÒRIA FARRÈS sobre quatre novel·les fundacionals del segle XX.

JORDI CARRIÓN sobre Borges.

MARILENA DE CHIARA sobre l’Inferno de Dante.

JORDI COROMINAS, escriptor, poeta, traductor i periodista amb 4 sessions a l’Escola de Barcelona: Gil de Biedma, Barral i Gabriel Ferrater.

JORDI VINTRÓ, poeta i les seves 4 sessions intenses de Raymond Roussel

JORDI AMAT, investigador de la Unitat d’Estudis Biogràfics de la UB i 4 sessions pels plutarcs del segle XXI: Carrère, Rolin, Binet.

ELVIRA NAVARRO, escriptora, i tres cicles diferents sobre la familia, la nouvelle i la ciutat en la novel·la

MARTA DOMINGO, actriu i professora, amb tres cicles diferents per preparar una lectura acurada de tres obres de teatre dels segles XVIII, XIX i XX.

ANNA MARIA IGLESIA, crítica literaria sobre Carson McCullers

VÍCTOR FERNÁNDEZ, filòleg i periodista, sobre la relació entre Lorca i Dalí.

VICENTE LUÍS MORA, sobre el realisme a la narrativa espanyola contemporànea.

JESÚS AGUADO sobre María Zambrano i un altre curs sobre la lectura mística del KamaSutra.

I molts més noms que no podem dir perquè encara estem acabant de tancar.

Senyores i senyors,

Benvingudes i Benvinguts a l’ESCOLA DE LECTURA CREATIVA

5 pensaments sobre “FUNDEM L’ESCOLA DE LECTURA CREATIVA: VENIU?

Deixa un comentari