La #NoSortiu del primera any a la Juanita amb festa d’aniversari i un febrer descontrolat …

Benvolgudes, Benvolguts,

Avui la NoSortiu està dividida en tres parts en aquesta mateixa entrada:

1.- Introducció amb alguns destacats

2- Enllaços a entrades que fan crònica de coses que han passat els últims dies per si no heu pogut venir.

3.- L’agenda amb un mes de febrer important.

Així doncs,

1.- Introducció

Acabarem el mes de gener amb una efemèride important. Com us vam recordar, el dia 31 farà un any de la cadena que va permetre traslladar en només un matí tots els llibres de la Nollegiu, des del carrer Amistat, fins al carrer Pons i Subirà.

És per això que com que el 31 cau en dimarts, hem organitzat per aquest diumenge un vermutet i un concert molt especial per qui vulgui passar-se a celebrar que un any després encara hi som, i amb més força i amb ganes de continuar tots els anys que puguem. La cosa començarà a partir de les 12h i anirà segons el cartell:

aniversaria4

Dit això, ja sabeu que el 5 de febrer vindrà Elvira Lindo. Només recordar-vos que l’acte és obert a partir de les 11:30h però que per l’acte de les 13h, i per una qüestió d’aforament, demana reserva i que només queden 20 places disponibles. Mireu les condicions en el cartell que trobareu en aquesta agenda.

I de cara al febrer, aquí van alguns noms que us poden resultar interessants d’entrada: JOAN LLUÍS LLUÍS (què dir de EL NAVEGANT, oi?), SARA MESA, JORDI DE MANUEL, ANNA MARIA VILLALONGA, GEORGES PEREC, ADRIÀ PUJOL, MÀRIUS SERRA, TINA VALLÈS, MIREIA VIDAL-CONTE, CONCHA GARCIA, EL PETIT PRÍNCEP, AUTOS DETROIT, JORDI GRACIA, EL QUIXOT, NATALIA GINZBURG, MARILENA DE CHIARA, ALDO MERINI, MERITXELL CUCURELLA, JACQUES DERRIDA, MARTA DOMINGO, EL PLAER DE LLEGIR EN VEU ALTA, RAQUEL PICOLO, NÚRIA BUSQUETS, MIREIA COMPANY I TOTS ELS CICLES QUE CONTINUEN EN MARXA O QUE COMENCEM DE NOU …

Afegim una cosa més. Si voleu practicar anglès, el 7 de febrer comença una nova tanda del Don’t Read amb l’Ariane Amarantinis. Es tracta de practicar l’anglès des de tots els punts de vista. Comprensió lectora, escoltar-lo i parlar-lo. Si teniu un nivell mitjanet us servirà només per practicar sinó també per descobrir autors a través dels relats de ficció que l’Ariane tria amb cura. Si doneu un cop d’ull al cartell de l’agenda trobareu tots els detalls.

I per acabar aquesta llarga introducció: últims dies per apuntar-se als cicles de: EL PLAER DE LA LECTURA EN VEU ALTA (Comença dimarts vinent 31), NATALIA GINZBURG (Comença el 8 de febrer), JACQUES DERRIDA (Comença el 6 de febrer) i la lectura de EL QUIXOT (Comença el 16 de febrer). Recordeu que hem fet una ampliació de 5 sessions més del #NoPinteu amb noves sessions a partir del mes de març i que a més, ben aviat tindreu el programa d’un cicle que farem fora de la llibreria. Visites comentades a exposicions amb Carme Rodríguez Pàmies, coordinadora del #NoPinteu, després de l’èxit de la visita al Thyssen mai vist del Caixa Fòrum.

I per últim, apunteu-vos que la propera sessió del cicle #NoCreixeu i que tindrà lloc l’11 de febrer però al matí, a les 11:30h, no a la tarda com és habitual, estarà dedicada al PETIT PRÍNCEP i que serà una sessió molt especial perquè vindran els dos actors del musical teatral que s’està representant a Barcelona i cantaran algunes de les peces de l’obra sota l’atenta mirada d’Elisenda Roca.

2.- Cròniques de les coses que han passat a la llibreria.

Crònica de la presentació del llibre de Lluís Quintana: CAMINAR PER LA VIDA VELLA. LA MEMÒRIA INVOLUNTÀRIA EN LA LITERATURA I L’ART

Crònica de l’última sessió del COM? QUE NO T’HAS LLEGIT … que vam dedicar a EL SOROLL I LA FÚRIA de William Faulkner.

Crònica de l’última sessió del cicle dedicat a Elena Ferrante amb Marilena de Chiara.

Video de la presentació d’Antonio Cabrera a la Juanita on el poeta diu Corteza de Abedul i El desapercibido.

Vídeo de la Intervenció de Pere Ballart a la presentació dels llibres d’Antonio Cabrera, Corteza de Abedul i El desapercibido.

3.- Ara sí, Aquí va el riu d’activitats que comença aquesta tarda de divendres amb el concert-recital basat en l’obra poètica de Jaume Subirana.

Divendres, 27 de gener, 20h, concert SURANT LES PEDRES basat en els poemes de Jaume Subirana i musicats per August Garcia. Amb la mateixa banda que va musicar Philip Larkin.

subirana

Dissabte, 28 de gener, 13h, JORDI PÀMIAS diu la seva poesia en un esdeveniment que pretén ser íntim.

jordipamias

Diumenge, 29 de gener, 12h, VERMUT GRATUÏT DE CELEBRACIÓ DEL PRIMER ANY DE LA NOLLEGIU A LA JUANITA amb concert a les 13h de TRIFUSA.

aniversaria4

Dilluns, 30 de gener, 19:30h, DAVID YESTE diu el poemari NO ESCRIBIRÉ UN BESTIARIO publicat per Ediciones Liliputienses.

davidyestea4

Dimarts, 31 de gener, 19:30h comença el cicle taller EL PLAER DE LLEGIR EN VEU ALTA amb Marta Domingo. Inscripcions obertes.

lecturaveualtaa4

Dimecres, 1 de febrer, 19h, a l’Institut Agrícola Sant Isidre, de la Plaça Sant Josep Oriol, presentació del llibre CAMBRA AGRÍCOLA DE L’EMPORDÀ: ARQUITECTURA, ECONOMIA I SOCIETAT.

armangue

Dijous, 2 de febrer, 20:30h, Cicle d’Aproximació a la poesia amb Jaume C.Pons Alorda, les dones de la Generació Beat i Marianne Moore.

poesiabeata4

Divendres, 3 de febrer, a les 19h, Tercera sessió del cicle d’àlbum il·lustrat organitzat per la Juanita.

Dissabte, 4 de febrer, 13h, vermut negre amb JORDI DE MANUEL presentant MANS NEGRES, els nous relats de l’Inspector Marc Sergiot acompanyat per ANNA MARIA VILLALONGA, autora de EL SOMRIURE DE DARWIN i Miquel Llobera del grup ENVEUALTA

mansnegresa4

Diumenge, 5 de febrer, a partir de les 11:30h, ELVIRA LINDO a la Juanita! Llegiu bé el cartell!

elviralindoa4

Dilluns, 6 de febrer, 19:30h, inici del cicle de quatre sessions dedicat a Jacques Derrida.

 

derridaa4

Dimarts, 7 de febrer, 18:30h, inici del Don’t Read (Club de lectura de relats en anglès).

dontreada4

Dimarts, 7 de febrer, 19:30h, segona sessió del cicle EL PLAER DE LLEGIR EN VEU ALTA, amb Marta Domingo:

lecturaveualtaa4

Dimecres, 8 de febrer, 19:30h, inici del cicle de quatre sessions dedicat a NATALIA GINZBURG amb Marilena de Chiara.

calendariginzburga4

Dijous, 9 de febrer, 19:30h, Adrià Pujol presenta la versió catalana de l’obra de Georges Perec, L’ECLIPSI, una obra on no trobareu en cap pàgina interior la lletra A.

invitacioeclipsi

Divendres, 10 de febrer, 19:30h, CONCHA GARCÍA presenta LAS PROXIMIDADES, poemari publicat per l’Editorial Calambur, acompanyada per MIREIA VIDAL-CONTE.

Dissabte, 11 de febrer, 11:30h, cicle #NoCreixeu organitzat conjuntament per NOLLEGIU i LAPETITA amb la col·laboració del MUSEU DE LA XOCOLATA, dedicat al PETIT PRÍNCEP. Compte! Aquest cop és al matí perquè amb Elisenda Roca vindran els cantants del musical de l’obra que s’està representant al Teatre Barts, de Barcelona.

Dissabte, 11 de febrer, 13h, vermut amb JOAN LLUÍS LLUÍS i ASSISCLE XATOT, el protagonista de EL NAVEGANT. Una de les novel·les en català del 2016 segons el llibreter i segons la majoria dels suplements culturals.

Dissabte, 11 de febrer, 19h, Unplugged Loopoesia 2017, amb Jordi Corominas. Vuitena i última edició del festival loopoètic amb el que Jordi Corominas ha vingut regalant-nos cada any un recital basat en un poema riu.

Diumenge, 12 de febrer, 13h, MIREIA VIDAL-CONTE presenta OUSE, acompanyada de CONCHA GARCÍA.

I fins aquí, perquè la cosa continua però no donem a l’abast de preparar invitacions 😉

Només recordar-vos que estan obertes les preinscripcions pel cicle del QUIXOT que comença el 16 de febrer a les 21:30h,

cartellquijote

I que també estan obertes les inscripcions a les cinc sessions de la nova entrega del NoPinteu que comença el diumenge 12 de març a les 11h amb Carme Rodríguez Pàmies.

nopinteu2

Una abraçada!

Xavier, Maria i Oriol

Deixa un comentari