PROGRAMA #NOPINTEU 2016-2017 AMB CARME RODRÍGUEZ

Us presentem una sèrie de cinc conferències per intentar comprendre com el retrat durant el final del Renaixement i tot el Barroc fou un estri per mostrar el poder de la classe dirigent. La conferenciant serà Carme Rodríguez, historiadora de l’art amb un màster en museologia per la Universitat de Ginebra. Ha impartit classes d’Iconografia, i d’art modern a les Universitats de Neuchâtel i de Ginebra.  Té una llarga experiència comissariant exposicions d’art a Suïssa i a França, principalment d’art modern. En els darrers anys  ha publicat diversos catàlegs d’exposició, o crítiques d’art en diversos mitjans suïssos. A partir del mes de setembre donarà classes d’Iconografia a la UOC.

Les conferències tindran lloc els diumenges a les 11 del mati un cop al mes. El programa de les conferències és el següent:

Diumenge, 16 d’octubre, 11h. Ticià

El gran precedent dels pintors del barroc, gairebé els pintors que veurem desprès es veuran influenciats per la seva obra. Pintor de cort , primer de les corts de Ferrara, Mantua i Urbino,  i finalment com a pintor de l’Emperador Carles V

Diumenge, 13 de novembre, 11h. Hans Holbein

El pintor de cort d’Enric VIII D’Anglaterra fou també el retratista d’importants personatges de la seva època com Erasme de Rotterdam o Sir Thomas More.

Diumenge, 11 de desembre, 11h, Pieter Paul Rubens

Diplomàtic, espia, polític, empresari, milionari, però abans que res pintor. Retratà a molts dels personatges històrics de la seva època, però també a la seva dona i a la seva família.

Diumenge, 15 de gener, 11h. Diego Velázquez

El millor pintor de l’Espanya barroca, fou una persona més interessada en la seva posició a la cort que en la seva obra pictòrica. Aquest fet no impedí que  igualment fes molts dels retrats més bells dels reis d’Espanya,  concretament de Felip IV i de la seva família.

Diumenge, 12 de febrer, 11h, Sir Antoon van Dyck, 

els retrats de van Dyck en pintura o en gravat  es convertiren en el repertori que tot pintor havia de conèixer i imitar per dominar la tècnica. Pintor de cort del rei anglès Carles II, la seva mort prematura interrompé una carrera que ja havia assolit l’èxit.

cartellprogramanopinteuA41

Informació sobre la inscripció:

Preu: 40 euros. 30 euros amb carnet nolector.

Places limitades.

Inscripció via mail info@nollegiu.cat telèfon o xarxes. No es confirma la plaça fins el pagament en efectiu a la llibreria.

 

6 pensaments sobre “PROGRAMA #NOPINTEU 2016-2017 AMB CARME RODRÍGUEZ

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s